logo 2012
Galerie > Fotoboeken

De afgelopen jaren zijn diverse fotoboeken gepubliceerd. Door op de afbeelding van het boek te klikken kunt u een aantal foto’s zien of het gehele boek doorbladeren. Een boek bestellen kan ook.

 

CONTRAST-fotografie (2011)
Dit fotoboek is in december 2011 verschenen ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de website.
Op deze manier verbinden we 10 jaar digitaal met analoog. Het is een stevig formaat boek geworden.
>>> meer informatie

 

Voorbeeld Cover 2D_238

 

MADE IN CHINA (2020)
Op verschillende gebieden loopt de Volksrepubliek China, met zo’n 1,4 miljard inwoners, voorop in de wereld. De mensen zijn ondernemend. Ze komen vriendelijk en gastvrij over. Armando Jongejan laat in Made in China een deel van dit leven zien.
>>> meer informatie
 

 

Monnikenleven (2018)
In het fotoboek Monnikenleven van Armando Jongejan zijn verschillende aspecten uit het dagelijks leven van de monniken in de Sint-Adelbertabdij uit Egmond-Binnen in beeld gebracht.
In 2018 gaat het boven verwachting goed met de abdij en zijn broeders.
Het gebonden boek is 30x30cm, telt 120 pagina’s en is gedrukt in duotone.
>>> meer informatie

 

Thuiskomen (2011)
In 2009 en 2010 heeft Armando Jongejan met zijn camera het dagelijks leven vastgelegd in het ‘Sint Liobaklooster’ in Egmond-Binnen. De communiteit heeft de dag ‘vol’ gepland. Tijd voor recreatie of ontspanning is er nagenoeg niet, maar zo af en toe wordt zomers in de achtertuin op de trampoline gesprongen of een boek gelezen op de schapenweide.
>>> meer informatie

 

 

Een zoektocht (2004)
In de periode 2002-2004 heeft Armando Jongejan een duizendtal foto’s gemaakt in de Egmondse abdij. Hij fotografeerde gebedsdiensten, werkzaamheden en de besteding van de (spaarzame) vrije tijd. Aan het eind van zijn zoektocht achter de deuren van het slot legde de hij ook vast, hoe de monniken afscheid namen van een overleden medebroeder.
>>> meer informatie
 

 

 

Van binnenuit (2000)
In de periode 1995-1997 heeft Armando Jongejan zoveel mogelijk het dagelijks leven van deze gesloten gemeenschap vastgelegd met zijn fotocamera. Van allerlei activiteiten heeft hij honderden opnamen gemaakt.
>>> meer informatie

 

 

Licht uit, deur op slot (2001)
In het 4e kwartaal van 2000 heeft Armando Jongejan een fotoreportage van een drukkerij gemaakt. De verstilde beelden zijn vastgelegd in een omgeving waarbij sfeer en diversiteit centraal staan. De verschillende werkplekken geven een beeld van het bedrijf. Details verraden de op handen zijnde verhuizing. Een drukkerij die al jaren bezig was met ‘de verhuizing’, maar er niet toe kwam.
>>> meer informatie

 

Egmondse dorpsportretten (1996)
Met de Egmondse dorpsportretten is Armando Jongejan in 1995 gestart. De snelle veranderingen in zijn directe omgeving waren voor heb een belangrijke reden de fotoreportage te realiseren.
>>> meer informatie

 

Rituelen (2019)
In het luxe uitegevoerde fotoboek Rituelen van de Sint-Adelbertabdij uit Egmond-Binnen zijn foto’s uit 2018 en 2019 van Armando Jongejan samengebracht. Inkledingen, 50- en 70-jarige professies en een processie zijn in dit boek opgenomen.
>>> meer informatie

 

Scotland - Unspoilt wilderness (2013) Engelstalig
De natuur in Schotland is overweldigend, mits je van rust en leegte houdt. De natuur gaat z’n eigen gang. De zee met een inham van een kilometersdiep ‘loch’, rivieren, stroomversnellingen, beekjes, rotsen, grasland en ook bossen, het is er allemaal.
>>> meer informatie

 

 

Machrie Standing Stones (2018) Engelstalig
Op het eiland Arran, Schotland zijn de Machrie Moor Stone Circles gelegen uit de nieuwe steen- en bronstijd. De plek die Armando Jongejan fotografeerde gaat terug in de tijd tussen 3500 en 1500 vC. Sommige cirkels bestaan uit granieten rotsblokken, laag en grijs, terwijl andere van grote rode zandsteen pilaren zijn. De stenen zijn tot 4,9 meter hoog. Het is indrukwekkend hoe ze zijn opgetrokken in het moerasland.
>>> meer informatie

 

Bridgewater Canal (2019) Engelstalig
Het Bridgewater-kanaal in Manchester, in Noordwest-Engeland, is verbonden met de rivieren Irwell, Medlock, het Manchester Ship Canal en het Rochdale-kanaal in de stad. De constructie was een integraal onderdeel van de industriële revolutie en leverde brandstof aan de energiesector. De grachten veranderden Manchester van een geheel door land omgeven stad in een grote zeehaven.
>>> meer informatie
 

 

Eisteddfod Stone Circles (2017) Engelstalig
Rijdend in Gwynedd, een gebied in Noord West Wales, vind je verschillende steencirkels, zoals in Bala en Porthmadog. Sinds de 5e eeuw is dit deel van Wales vernoemd naar het koninkrijk Gwynedd. Deze steencirkels zien er anders uit dan bijvoorbeeld de Castlerigg Steencirkel in Engeland of de Calanais Standing Stones op het eiland Lewis in Schotland. Ze lijken minder beïnvloed door tijd of weer.
>>> meer informatie

 

In Every Street - Postcode 3077 (2017) Engelstalig
Rockin’ Rotterdam is een fotografisch project van de Royal Photographic Society - Benelux Chapter. Het doel is om een creatieve foto te maken ’in elke straat’ binnen de ring van Rotterdam (A4, A15, A16 en A20) in Nederland. Er zijn meer dan 2000 straten om te fotograferen. Diversiteit van fotowerk was belangrijk. Ik koos ervoor om alleen te werken binnen postcodegebied: 3077.
>>> meer informatie

 

Milton of Fonab - a vintage  charm (2017) Engelstalig
Milton of Fonab is een rustige familiecamping en is gelegen aan de zuidkant van Pitlochry, naast de rivier Tummel en op loopafstand van Pitlochry. Er zijn stacaravans, staanplaatsen voor caravans, campers en een wat plekken voor kleine tenten. Zoals op de website beschreven worden de faciliteiten, zoals het toilet en douche blokken continue verbeterd.
>>> meer informatie
 

 

DUl Mayrau - Laatste werkdag (2016) Engelstalig
In het dorp Vinarice, vlak bij de stad Kladno en ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Praag in Tsjechië, is de mijn 'Dul Mayrau' gelegen. De Praagse IJzer compagnie begon in 1874 in de mijn te graven en drie jaar later was er een schaft van 515,2 meter diep. Op het einde was de mijn 527 meter diep.
>>> meer informatie

 

Vladimir Ilyich Lenin Palace (2015) Engelstalig
Dit enorme complex van beton in Tallinn - Estland - ziet eruit als een bunker voor onderzeeërs, maar werd ontworpen door de Estse architecten Raine Karp en Riina Altmäe als het Vladimir Ilyich Lenin Paleis voor Cultuur en Sport. Het complex werd later omgedoopt tot Linnahall; het stadhuis. Maar het is helemaal geen stadhuis.
>>> meer informatie
 

 

Under Northumbrian skies (2015) Engelstalig
Net buiten de noordoostelijke kust van Engeland is er de getijden eiland: Holy Island. In de late 19e en begin 20e eeuw was er een vissersdorp op dit Northumberlandse eiland. De slechte vangsten en de lage prijzen waren de reden dat de haringvisserij op Holy Island eindigde. De boten zijn niet langer zeewaardig, maar zijn tegenwoordig in gebruik als bootschuren.
>>> meer informatie
 

 

Special places (2014) Engelstalig
Dit groot formaat (31x31 cm) fotoboek telt 65 foto’s en 104 pagina’s. Hierin zijn door Armando Jongejan vijf series samengebracht, die elk hun eigen verhaal vertellen.
>>> meer informatie

 

From Dunkirk to Dover (2014) Engelstalig
Bij de oversteek van Frankrijk naar Engeland willen duizenden reizigers, zowel legaal als ook illegaal naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Voor de overtocht naar Engeland word je omgeven door hoge hekwerken voorzien van NAVO-prikkeldraad om ongeautoriseerde toegang onmogelijk te maken. Binnen dit gebied roept het, tussen de auto en caravan opstelplaatsen, gemengde gevoelens op.
>>> meer informatie

 

Keswick Rugby Football Club (2013) Engelstalig
In het noordelijk deel van het Lake District - Engeland - is Davidson Park gelegen, de thuisbasis van de Keswick Rugby Football Club (KRFC). Het ligt op een mooie locatie met uitzicht op de hellingen van de Barrow, Cat Bells en Skiddaw. In Keswick werd voor het eerst rugby gespeeld in Fitzpark op 11 oktober 1879.
>>> meer informatie

 

 

Robbeneiland / Robben Island (2012) Engelstalig
Bij Kaapstad in Zuid-Afrika ligt Robbeneiland. Het eiland heeft een lange historie sinds de Nederlanders er in de 17e eeuw voet aan wal hebben gezet. In 1964 werd het voor achttien jaar het onderkomen van de latere president van Zuid-Afrika: Nelson Mandela, gevangene 46664.
>>> meer informatie

 

Kermis in Istanbul (2010)
In dit fotoboek van Armando Jongejan zijn 20 verstilde opnames opgenomen. De kleuren van deze bonte kermisattracties zijn vrolijk en nodigen uit om gebruikt te worden. Het contrast is echter groot, er is niemand om plezier te maken.
>>> meer informatie

 

Creebridge Caravan Park (2009) Engelstalig
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Creebridge Caravan Park in Newton Stewart - Dumfries & Galloway - Schotland een krijgsgevangenenkamp. In 1941 is ‘113 Holm Park Camp’ opgezet voor Italiaanse krijgsgevangenen. Vanaf 1943 werd het kamp gebruikt voor krijgsgevangenen van de Duitse Luftwaffe en Wehrmacht.
>>> meer informatie

 

Daily life at a Monastery and Nunnery (2009) Engelstalig
Van de reportages over het Karmelklooster en de St. Adelbertabdij van Armando Jongejan is ook een Engelstalig fotoboek verkrijgbaar.
>>> meer informatie
 

 

Moving People. People who move me... (2011)
Pools- en Engelstalig

Dat is de titel van het fraaie fotoboek van Frank Roosendaal en is uitgegeven in Polen. Dit prachtige boek is gepresenteerd tijdens de fototentoonstelling in Muzeum Romsk Kultury in Brno (Tsjechië) van het Poolse Romafestival.
>>> meer informatie

 

 

Poolse impressies (2009)
Naar aanleiding van de foto-expositie van Frank Roosendaal in Fotogalerie Objektief in april en mei 2009, is van zijn reportages over de psychiatrie en het abattoir in de jaren 90 van Polen een fotoboek verschenen.
>>> meer informatie

 

 

 

W drodze do... (2001) Pools- en Engelstalig
Deze catalogus is uitgegeven tijdens de tentoonstelling van Frank Roosendaal in het ‘Muzeum Regionalne w Jarocinie’
>>> meer informatie

 

 

LAND/CITYSCAPES (2011) Engelstalig
Eind jaren tachtig raakte Rob Starre geïnteresseerd in fotografie. Landschappen werden vastgelegd, in overzichten en details, in lijnen en vormen. Momenteel zoekt Rob zijn onderwerpen ook dichter bij huis, in eigen land en tijdens buitenlandse reizen.
>>> meer informatie
 

Voorkant boek eindversie 20180901_238

 

FOTOJOURNALISTIEK 2018 (2018)
Dit jaarboek is uitgegeven ter gelegenheid van het afscheid van de coördinator van de Landelijke Groep Fotojournalistiek. In dit boek is fotowerk opgenomen van 35 fotografen, waaronder van Armando Jongejan.
>>> meer informatie

 

Catalogus Heel Holland Fotografeert (2018)
Tijdens het ‘Fotofestival aan de Maas’ is een catalogus van de hoofdtentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum verschenen. Vier pagina’s met fotowerk van Armando Jongejan is daar ook in opgenomen. In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zijn tien foto’s van Armando ten tentoongesteld en op het Deliplein een foto van 2,3x2,3 meter.
De catalogus Heel Holland Fotografeert met daarin de 41 geselecteerde series is op 9 mei 2018 verschenen.
>>> meer informatie

 

Fotobond Jaarboek 2018 (2018)
Voor het Jaarboek 2018 van de Fotobond zijn 369 foto’s geselecteerd. Deze zijn in het boek van 288 pagina’s opgenomen, waaronder de Rode Wouw (rechterpagina) van Armando Jongejan.
>>> meer informatie

 

Rockin’Rotterdam - City in focus (2017)
Dit boek is het resultaat van een fotografisch project van The Royal Photographic Society - Benelux Chapter. Het doel was om een creatieve foto te maken ‘in elke straat’ binnen de ring van Rotterdam (A4, A15, A16 en A20). Twee pagina’s van Armando Jongejan zijn in dit fotoboek opgenomen.
>>> meer informatie

 

Fotojournalistiekboek (2015)
Fotojournalistiek is het verbeelden van dagelijkse gebeurtenissen dichtbij huis of ver weg. De landelijke fotojournalistiekgroep heeft ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum een bijzonder fotoboek uitgebracht. Twee pagina’s van Armando Jongejan zijn hierin opgenomen.
>>> meer informatie
 

 

 

BMK-jubileumboek (2019)
Dit jubileumboek is uitgegeven ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Bonds Meester Klasse (BMK). Het is een vervolg op de in 2009 en 2014 uitgegeven fotoboeken BMK - 50 jaar springlevend en BMK lustrumboek.  In dit boek is fotowerk opgenomen van maar liefst 83 fotografen, waaronder vier pagina’s van Armando Jongejan.
>>> meer informatie
 

 

BMK - lustrumboek (2014)
Dit lustrumboek is uitgegeven ter gelegenheid van het 11e lustrum van de Bonds Meester Klasse. Het is een vervolg op het in 2009 uitgegeven fotoboek BMK - 50 jaar springlevend. In dit boek is fotowerk opgenomen van maar liefst 77 fotografen, waaronder twee pagina’s van Armando Jongejan.
>>> meer informatie

 

BMK - 50 jaar springlevend (2009)
Met dit boek ‘BMK - 50 jaar springlevend’, wordt het jubileum blijvend gemarkeerd. Met name door recent fotowerk dat van verschillende kanten belicht wordt. Het opgenomen fotowerk doet recht aan de verscheidenheid van de BMK-ers en geeft als zodanig een goed beeld van de top van de Nederlandse vrijetijdsfotografie anno 2009. In dit boek zijn zes foto’s van Armando Jongejan opgenomen.
>>> meer informatie

 

Dorfporträts / Village Portraits (2010)
Duits- en Engelstalig

‘The centre of the world is the place where you live’.
Met deze tekst opent het fotoboek ‘Dorfporträts/Village Portraits’. Het boek is op 4 september 2010 uitgegeven tijdens de gelijknamige foto-expositie in Stadsmuseum Halberstadt – Duitsland. In dit fotoboek van 13 Europese fotografen zijn vijf foto’s opgenomen van Armando Jongejan uit de serie Egmondse Dorpsportretten.
>>> meer informatie

 

Education for remembrance of the Roma genocide (2015)
Engelstalig

Boek over genocide van Roma. Drie van Frank Roosendaal zijn beelden zijn opgenomen in het indurkwekkende boek ‘Education for remembrance of the Roma genocide’. Een boek over de genocide van de Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog.
>>> meer informatie

De paasgebruiken in Ootmarsum (2013)
In het boek 'De paasgebruiken in Ootmarsum' zijn dertien foto's van Frank Roosendaal opgenomen. In zo’n 290 pagina’s en enkele honderden foto’s is het unieke Ootmarsumse paasgebruik in woord en beeld samengebracht.
Bij de echte Ootmarsummer, die de tradities denkt te kennen, zal het een verrassing zijn dat er nog zoveel gebeurt, waarvan hij het bestaan niet weet. Bovendien staan er vele nooit gepubliceerde foto’s in. Voor diegene die meer wil weten van het Ootmarsumse paasgebruik, geeft dit boek een fraai beeld.
>>> meer informatie

 Bestelinformatie:

 

 

 Fotograaf en titel

 bestellen

prijs in euro

 
 CONTRAST-fotografie

 CONTRAST-fotografie 83 foto’s

 printing on demand

divers


 Armando Jongejan

 MADE IN CHINA 120 zwart-wit foto’s in full-color, gebonden

 beperkt leverbaar

35,00

 Monnikenleven 140 foto’s in duotone, gebonden

 978-90-819944-3-9

29,50

 Thuiskomen 121 foto’s duotone, gebonden

 978-90-817142-2-8

uitverkocht

 Een zoektocht 96 foto’s duotone, gebonden

 90-90180-97-4

uitverkocht

 Van Binnenuit 80 foto’s duotone, gebonden

 90-70655-26-8

uitverkocht

 Licht uit, deur op slot 90 foto’s in duotone, gebonden

 relatiegeschenk

uitverkocht

 Egmondse Dorpsportretten 100 foto’s duotone, paperback

 90-70655-11-X

uitverkocht

 Egmondse Dorpsportretten 100 foto’s duotone, gebonden

 90-70655-12-8

uitverkocht

 Rituelen 30 foto’s

 printing on demand

110,00

 Robbeneiland 38 foto’s

 printing on demand

divers

 Kermis in Istanbul 20 foto’s

 printing on demand

divers

 Creebridge Caravan Park 17 foto’s

 printing on demand

divers

 Daily life at a Monastery and Nunnery 102 foto´s

 printing on demand

divers

 Scotland - Unspoilt wilderness 20 foto’s

 printing on demand

divers

 Keswick Rugby Football Club 20 foto’s

 printing on demand

divers

 From Dunkirk to Dover 13 foto’s

 printing on demand

divers

 Special places 65 foto’s

 printing on demand

divers

 Under Northumbrian skies 17 foto’s

 printing on demand

divers

 Vladimir Ilyich Lenin Palace 27 foto’s

 printing on demand

divers

 Dul Mayrau 32 foto’s

 printing on demand

divers

 Milton of Fonab 18 foto’s

 printing on demand

divers

 In Every Street 49 foto’s

 printing on demand

divers

 Eisteddfod Stone Circles 15 foto’s

 printing on demand

divers

 Machrie Standing Stones 18 foto’s

 printing on demand

divers

 Bridgewater Canal, 29 foto’s

 printing on demand

divers

 
 Frank Roosendaal

 Moving people. People who move me... 74 foto’s, paperback

 978-83-62719-00-6

7,50

 Moving people. People who move me... 74 foto’s, gebonden

 978-83-62719-00-6

10,00

 Poolse impressies 28 foto’s

 printing on demand

divers

 W drodze do... 22 foto’s

 83-9151440-2-8

uitverkocht


 Rob Starre

 Land/Cityscapes 47 foto’s in kleur en zwart-wit

 printing on demand

divers


 Overige boeken

 

 

 Fotojournalistiek 2018 - Landelijke Fotojournalistiek Groep 35 foto’s

 jaaruitgave

uitverkocht

 Heel Holland Fotografeert (2018), 233 foto’s, paperback

 978-90 76915 51 7

uitverkocht

 Fotobond Jaarboek 2018 369 foto’s, paperback

 jaarboek

19,95

 BMK - 50 jaar springlevend 244 foto’s, gebonden

 978-90-9024729-2

uitverkocht

 BMK - lustrumboek 249 foto’s, gebonden

 978-90-9028443-92

uitverkocht

 BMK - hedendaagse fotografie 567 foto’s, gebonden

 978-90-826220-3-4

uitverkocht

 Fotografie van de landelijke fotojournalistiekgroep 249 foto’s

 jubileumuitgave

uitverkocht

 Rockin’ Rotterdam - City in focus 381 foto’s

 projectpublicatie

uitverkocht

 Dorfporträts/Village Portraits 83 foto’s, paperback

 museum catalogus

10,00

 Education for remembrance of the Roma genocide, paperback

 978-83-65148-42-1

divers

 De paasgebruiken in Ootmarsum, paperback

 978-90-811699-0-5

25,00

gesponsord door orphic film© all rights reserved