logo 2012
Galerie > Fotoboeken > Van binnenuit

Van binnenuit (2000)

Geeft een beeld van het dagelijks leven van de in 1997 vertrokken Karmelietessengemeenschap uit Egmond aan den Hoef.
Dit boek is het vervolg op de uitgave van het in 1996 verschenen fotoboek van de Egmondse fotograaf Armando Jongejan ‘Egmondse dorpsportretten’.
Tijdens de realisatie van dat fotoproject werd duidelijk dat het Karmelklooster de deuren zou sluiten en de bewoners zouden verhuizen naar ‘De Beijaard’ te Maastricht (een bejaarden/ verzorgingstehuis).
In de periode 1995-1997 heeft Armando Jongejan zoveel mogelijk het dagelijks leven van deze gesloten gemeenschap vastgelegd met zijn fotocamera. Van allerlei activiteiten heeft hij honderden opnamen gemaakt, zoals van het onderhoud aan het gebouw, tijdens het recreëren en de verschillende gebedsdiensten. Een selectie van zijn werk is in dit fotoboek opgenomen.

Bekijk enkele foto’s uit het boek.

“Naar mijn idee heeft Armando een integer en gevoelig tijdsbeeld gemaakt van de drie Egmondse kloostergemeenschappen. Eén klooster is inmiddels verhuisd en gezien de geringe instroom van nieuwe zusters en broeders zullen mettertijd de andere wellicht ook verdwijnen. Wat blijft zijn drie fotoboeken, die vol overgave en met groot respect het kloosterleven rond het begin van de 21e eeuw belichten.”
Peter van Tuijl – INBEELD, 18 februari 2012

“The photographs of Armando Jongejan FRPS are extraordinary”
David Land - Royal Photographic Society Journal, mei 2012 

Negen pagina’s in het Engels- en Franstalige fototijdschrift ‘Square Magazine’ verschenen (pagina 4-12). Het tijdschrift kunt u in zijn geheel doornemen of downloaden als PDF.
Square Magazine 702, juli 2016

Boekenoverzicht

fotografie
voorwoord
eindredactie
ontwerp
uitgeverij
publicatie
pagina’s
foto’s
formaat
oplage
uitvoering
ISBN
prijs

Armando Jongejan
zuster Magdalena Hack ocd
Ron Ranzijn
MONO archief
De Doelenpers BV
2000
72
80
22,5 x 23,5 cm
500
gebonden
90-70655-26-8
uitverkocht

gesponsord door orphic film© all rights reserved