logo 2012
Archief 2009

De website blijft nog enige tijd online.

 

Krijgsgevangenenkamp nu camping (6 DECEMBER 2009)
Armando Jongejan werd geraakt door de bijzondere sfeer die hij niet kon plaatsen op een camping. Hij pakte de camera en maakte een aantal foto’s. De campingeigenaar vertelde vervolgens dat de camping een krijgsgevangenenkamp was in de Tweede Wereldoorlog.  >>> meer informatie

 

FOTOBOEK CAMPING (6 DECEMBER 2009)
Van de fotoreportage over het voormalige krijgsgevangenkamp is een Engelstalig fotoboek verschenen.

 

Ontsnappen met Jan Hoogland (15 NOVEMBER 2009)
Opgesloten in het net van het leven. Het is een gevecht van illussie en werkelijkheid. Onstnap uit deze droomwereld, span je krachten en bundel je spieren!

 

Publicatie in China (15 NOVEMBER 2009)
Een artikel en foto’s van Armando Jongejan zijn in ‘Photo China’ gepubliceerd. De teksten van het ‘Chinese National Academy of Arts’ tijdschrift zijn voor ons moeilijk te lezen, maar het verhaal is positief…

 

 

BMK bestaat 50 jaar (15 NOVEMBER 2009)
‘BMK 50 jaar springlevend’ is de titel van het fraai vormgegeven fotoboek. Het gebonden boek telt 128 pagina’s en er staat fotowerk in van 48 BMK-ers. Van Armando Jongejan zijn zes foto’s in het fotoboek opgenomen.

 

Foto-expositie in Foto 21 (15 NOVEMBER 2009)
31 BMK-ers tonen van 7 november tot 27 december 2009 fotowerk in galerie Foto 21. Adres: ’t Zant 21 in Bredevoort.
www.foto21bredevoort.nl. Vier foto’s van Armando zijn geselecteerd voor deze expositie.

 

Impressie Lake District en Skye (31 OKTOBER 2009)
Afgelopen zomer toog Rob (“Roy”) Starre naar de overkant van de plas. In zwart/wit beelden geeft hij weer hoe het indrukwekkende landschap van het Lake District en het Schotse eiland Skye op hem overkomt. Zie hier de resultaten.

 

Uitbreiding serie Ohned-ohned (1 SEPTEMBER 2009)
De serie Ohned-ohned van Frank Roosendaal is uitgebreid met 6 nieuwe foto’s. U vindt ze onderaan deze pagina.
 

 

Landschappen Engeland en Schotland (13 JULI 2009)
Engeland en Schotland staan bekend om hun fraaie natuur en weidse landschappen. Het weer is zeer wisselend en dat maakt het voor fotografen zoals Armando extra aantrekkelijk om de natuur vast te leggen.

 

Movement (1 JUNI 2009)
Jan Hoogland heeft wederom niet stilgezeten. Voor de serie Movement heeft hij met speciale cameratechnieken gewerkt om tot deze beelden en vorm te komen.

 

Portretten van alledaagse professionals (6 MEI 2009)
Rob Starre is afgeweken van zijn favoriete genres landschap en architectuur. Te zien is thans een serie portretten van "alledaagse" professionals. Grote waarde hechtte hij aan een neutrale blik van de geportretteerden.

 

Fraaie catalogus bij foto-expositie van Frank Roosendaal
(26 APRIL 2009)

Tijdens de opening vanmiddag in Fotogalerie Objectief kreeg Frank ten overstaan van velen te horen “Bij een kwalitatief hoogwaardige, aangrijpende en raak geschoten expositie hoort een catalogus”. Het is een fraai exemplaar geworden.

 

Expositie Polen van Frank Roosendaal in Enschede
(13 APRIL 2009)
Frank toont fotowerk over Polen in Fotogalerie Objektief te Enschede, van 29 april t/m 23 mei 2009. Het betreft de series Psychiatrie en Abattoir. Zondag 26 april vindt om 16 uur de officiële opening plaats. Lees hier het volledige persbericht.

 

Nieuw fotowerk van Frank Roosendaal: Tata
(13 APRIL 2009)
Van de hand van Frank Roosendaal is de serie Tata, de Hongaarse zusterstad van Alkmaar, toegevoegd aan de online fotocollectie.

 

Engelstalig fotoboek klooster/abdijfoto’s (5 MAART 2009)
Er is nu een Engelstalig fotoboek gepubliceerd ‘Daily life at a Monastery and Nunnery’. Het is rechtstreeks te bestellen via de internet uitgever. In het boek van 120 pagina’s staan maar liefst 102 foto’s van de reportages over het Karmelklooster en de St. Adelbertabdij van Armando Jongejan.

 

Expositie Camera Natura in Castricum (4 MAART 2009)
In bezoekerscentrum De Hoep in Castricum hangt t/m 2 juni 2009 fraai fotowerk van Camera Natura. Een landelijke groep waar ook Armando bij aangesloten is. Thema deze keer: Water, Winter en Lente.

 

Zion staat synoniem voor een plek van rust en veiligheid
(4 MAART 2009)
Het Nationaal park Zion in Utah – USA werd in 1919 een National Park. Het groen moet vechten in deze versteende wereld. De ruige natuur is door Armando op passende wijze ingekaderd.

 

Nationale kampioenschappen Prutmarathon
(2 FEBRUARI 2009)

Eenmaal per jaar wordt er in Schermerhorn (NH) een prutmarathon georganiseerd. Het parcour is ongeveer 1000 meter lang en er moeten drie rondes met zo’n 20 sloten 'genomen' worden. Hierbij een kleine impressie van de ‘prutkoppen’.

 

Presentatie fotoserie Jongejan in Schotland
(2 FEBRUARI 2009)

Op 16 en 17 mei organiseert de Royal Photographic Society de Scottish Region Dunfermline Weekend (vlak boven Edinburgh). Op zondag 17 mei is Armando Jongejan uitgenodigd om zijn reportages 'Van binnenuit' en 'Een zoektocht' te presenteren.

 

INDUSTRIAL-/CITYSCAPES (3 JANUARI 2009).
Dat Nederland niet alleen bestaat uit grazige weiden met molens en mooie wolkenluchten tonen de industriële en stedelijke landschappen van Rob Starre.

gesponsord door orphic film© all rights reserved