logo 2012
Archief 2010

De website blijft nog enige tijd online.

 

Kermis in Istanbul (1 DECEMBER 2010)
Het is oktober 2010, zaterdagmiddag rond vijf uur. Amusementpark 'Feshane Çocuk Eğlence Parki' is verlaten en stil. Er is niemand die van de kermisattracties gebruik wil maken. Er zijn geen spelende kinderen, er is geen muziek en geen beweging van de draaimolens, het treintje of de botsauto’s. >>> meer informatie

 

Fotoboek van ‘Kermis in Istanbul’ (1 DECEMBER 2010)
In dit fotoboek van Armando Jongejan zijn 20 verstilde opnames opgenomen. De kleuren van deze bonte kermisattracties zijn vrolijk en nodigen uit om gebruik te maken. Het contrast is echter groot, er is niemand om plezier te maken. >>> meer informatie

 

Ruitersport door de ogen van Jan Hoogland
(5 NOVEMBER 2010)

De wedstrijd ruitersport is spannend voor mens en dier. Een paard kan alleen goed presteren als er een goed samenspel is tussen ruiter en paard.

 

Foto-expositie met Armando Jongejan: België - Buurland
(31 OKTOBER 2010)
Gezien door de ogen van 27 Nederlandse fotografen van de groep fotojournalistiek. België lijkt anders, is anders, maar is ook heel gewoon, je moet het zien en herkennen. Benieuwd? Tot 26 november 2010 te zien in Centrum voor de Kunsten - Nieuwe Veste in Breda.

 

Ongepolijste plekken in Frankrijk (12 OKTOBER 2010)
In Frankrijk deel 2 laat Rob Starre zien dat aan sommige plekjes in Frankrijk nog wel wat valt op te knappen. Alhoewel dat ongepolijste nu juist de charme is van het land.

 

Winnende foto Jan Hoogland in INBEELD
(10 SEPTEMBER 2010)

De winnende foto van Jan Hoogland (zie ook de update van 15 maart 2010) is in het septembernummer afgebeeld in het fototijdschrift INBEELD van de Fotobond.

 

Berlijnse Muur (5 SEPTEMBER 2010)
Frank: “Deze foto’s zijn geen weerslag van prachtige monumentale gerestaureerde gebouwen, gezellige pleintjes met terrasjes en luxe winkels die in Berlijn in overvloed aanwezig zijn. Maar de laatste ‘restjes’ muur waarmee Berlijn busladingen toeristen aantrekt. Het siert de stad dat men ook de laatste stukjes muur ‘monumenteert’ en erna streeft een bruisend middelpunt van Europa te zijn.”

 

Fotoboek en expositie in Duitsland (4 SEPTEMBER 2010)
‘The centre of the world is the place where you live’. Met deze tekst opent het fotoboek ‘Dorfporträts/Village Portraits’ dat vandaag uitgebracht wordt tijdens de gelijknamige foto-expositie in Stadsmuseum Halberstadt – Duitsland. In dit fotoboek van 13 Europese fotografen zijn vijf foto’s opgenomen van Armando Jongejan uit de serie Egmondse Dorpsportretten.

 

Armando en hobby’s (4 AUGUSTUS 2010)
De een verzamelt 40.000 stickers, een ander 900 Nederlandse bierglazen, weer een ander auto’s, vliegtuigen, 1000 glazen kralen, 1300 politie-emblemen ofgaat als ‘Centurio’ door het leven. Kenmerkend is het enthousiasme en de twinkeling in de ogen als ze over hun hobby praten.

 

The Windows van Jan Hoogland (18 JULI 2010)
Jan heeft bij The Windows met minimale beeldelementen de kracht van zijn werk vormgegeven.

 

Monastiek leven te zien in China (22 JUNI 2010)
In juni en juli 2010 worden maar liefst 80 foto’s van Armando Jongejan geëxposeerd in het Lishui Photography Museum of China.  De getoonde foto’s komen uit de series ‘Van binnenuit’ en ‘Een zoektocht’. Op de foto is de minister van Cultuur van Lishui te zien met een aantal andere bezoekers tijdens de opening op 21 juni 2010.
 

 

Update Berlijn serie (13 JUNI 2010)
De serie Berlijn van Frank Roosendaal is uitgebreid met een aantal 'bewogen' plaatsen. Naast checkpoint Charlie roept een aantal locaties de sfeer van het verleden op.

 

New York City 2010 (28 MAART 2010)
Deze metropool vol hoogbouw en dynamiek toont ook het alledaagse. Locale producten worden op Farmers' Market bij Union Square verkocht. Deze februari foto’s van Armando Jongejan geven de kou, de ambachtelijke producten en de marktkooplui in een bijzondere omgeving weer.

 

Jan Hoogland wint landelijke wedstrijd (15 MAART 2010)
Met een foto van een conducteur in Lissabon - Portugal heeft Jan Hoogland de prestigieuze fotowedstrijd van de Fotobond gewonnen. Door de jury werd zijn foto unaniem uitgeroepen tot ‘goud’.

 

Jan Hoogland brengt u Schorpioen (28 FEBRUARI 2010)
Zr. Ms. Schorpioen is een Nederlands pantserschip. Het was een zusterschip van Zr.Ms. Buffel. Beide zijn in 1868 gebouwd in Toulon en vormden de kern van de vernieuwde Koninklijke Marine. Ze vervingen de verouderde houten schepen die gebruik maakten van zowel stoomvoortstuwing als van zeilen.
 

 

Architectuur en multicultuur in A’dam (5 FEBRUARI 2010)
Rob Starre neemt u mee naar de Spaarndammerbuurt-West in Amsterdam. Deze buurt is in het begin van de twintigste eeuw gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Het is een wijk met opvallende architectuur en een multiculturele bevolking.

 

Een blik op Berlijn (10 JANUARI 2010)
Frank Roosendaal is in Berlijn geweest. Bekijk hier de serie zwartwitimpressies van een historische plek in Berlijn die vooral een toeristische aantrekkingskracht heeft gekregen.

gesponsord door orphic film© all rights reserved