logo 2012
Archief 2015

De website blijft nog enige tijd online.
Zie ook onze boekenpagina.

News-20151220

 

Fotoboek Journalistiek (20 DECEMBER 2015)
Fotojournalistiek is het verbeelden van dagelijkse gebeur- tenissen dichtbij huis of ver weg. De landelijke fotojourna- listiekgroep heeft een bijzonder fotoboek uitgebracht, inclusief twee pagina’s van Armando Jongejan.
>>> meer informatie
 

 

Boek over genocide van Roma (15 DECEMBER 2015)
Drie van Frank Roosendaal zijn beelden zijn  opgenomen in het indrukwekkende boek ‘Education for remembrance of the Roma genocide’. Een boek over de genocide van de Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog.
>>> meer informatie

 

Expositie in Regionaal Archief (9 DECEMBER 2015)
Vanaf december 2015 is de reportage ‘De vele gezichten van Alkmaar’, van Armando Jongejan en Frank Roosendaal te zien in het Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1 in Alkmaar.
>>> meer informatie

 

Suikerfabriek Groningen (1 DECEMBER 2015)
De Suikerfabriek van de Suiker Unie in Groningen is door Jan Hoogland vastgelegd. Deze industriële locatie is ingeklemd tussen werk-en woongebieden, net ten westen van de binnenstad. De fabriek is niet meer in gebruik en wordt nu gebruikt bij culturele evenementen.
 

 

Vladimir Ilyich Lenin Paleis (3 NOVEMBER 2015)
Dit enorme complex van beton legde Armando Jongejan vast in Tallinn - Estland. Het ziet eruit als een bunker voor onderzeeërs, maar werd ontworpen door de Estse architecten Raine Karp en Riina Altmäe als het Vladimir Ilyich Lenin ...
>>> meer informatie

 

Zandvoort (1 NOVEMBER 2015)
Lopend over de boulevard in Zandvoort stelde Rob Starre vast dat niet ieder bouwwerk of plek een even glamoureuze  uitstraling heeft. Dit soort locaties boeien hem fotografisch het meest.

 

Riga - Letland (2 OKTOBER 2015)
Frank Roosendaal fotografeerde straatbeelden in Riga, de hoofdstad van Letland. Een hoofdstad die meer en meer een West-Europese stad lijkt te worden.
 

 

Boat-Sheds (2 SEPTEMBER 2015)
In 2013 fotografeerde Armando Jongejan enkele boat-sheds op het getijdeneiland: Holy Island - Engeland. Afgelopen zomer heeft hij een aantal nieuwe foto’s gemaakt van deze bijzondere boten die nog stammen uit de late 19e en begin 20e eeuw.

 

Under Northumbrian skies (16 AUGUSTUS 2015)
Armando Jongejan bracht zijn foto’s uit 2013 en 2015 over boat-sheds samen in het fotoboekje ‘Under Northumbrian skies’. De Bootschuurtjes worden gebruikt voor opslag van netten en andere materialen.
>>> meer informatie

 

Natuur als inspiratie (1 AUGUSTUS 2015)
Jan Hoogland weet als geen ander zijn beelden meerdere lagen mee te geven. In deze serie waarbij de natuur zijn inspiratiebron was is dat zelfs heel letterlijk.
 

 

Italië (2 JULI 2015)
Frank Roosendaal raakte onder de indruk van Toscane en Umbrië in Italië. Hier vloeien de etruskische- en romeinsetijd uit de oudheid en de moderne tijd perfect samen.
De gekozen bewerking sluit aan bij de Italiaanse sfeer.

 

Bunkercomplex IJmuiden (1 JUNI 2015)
Ten zuiden van de Zuidpier in IJmuiden is een bunker- complex met de kustbatterij Heerenduin en luchtdoelbatterij Olmen. Dit maakte deel uit van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog. Rob Starre laat zien dat het beton onderdeel is geworden van de natuur.

 

Presentatie Fotomuseum Antwerpen (29 MEI 2015)
Armando Jongejan geeft op 6 juni een presentatie in het Fotomuseum Antwerpen. Vervolgens is hij gespreksleider tijdens een RPS-bijeenkomst. Deelname en meer informatie is te vinden op de website van de RPS.

 

FotoFestival Naarden van start (12 MEI 2015)
Het veertiende FotoFestival Naarden en het Festival-OFF vindt plaats van 14 mei t/m 21 juni 2015. De fotojournalistiekgroep exposeert in het Stadskantoor, Raadhuisstraat 2 (achter het oude Raadhuis), met twee foto’s van Armando Jongejan.
 

 

Sheds op Holy Island (1 MEI 2015)
Armando Jongejan fotografeerde aan de noordoostelijke kust van Engeland enkele ‘schuurtjes’ op Holy Island. Sinds 1550 staat er ook een klein kasteel: Lindisfarne. De oude boten worden gebruikt als opslag voor de kreeftvissers.
Het vissersverleden maakt een wat verloren indruk.

 

 

Elfia in Kasteel De Haar (4 APRIL 2015)
Een verrassende serie heeft Jan Hoogland gemaakt tijdens Europa’s grootste fantasy bijeenkomst. Jaarlijks komen de fantasy-, manga-, scifi-, live action role-playing gamers (LARP’ers) en andere figuren in Haarzuilens bijeen.
Het is een bont gezelschap.
 

 

Homepage RPS (14 MAART 2015)
Drie foto’s uit de serie Creebridge Caravan Park van Armando Jongejan zijn geplaatst op de homepage van de Royal Photographic Society.

 

De berg-Roma van Szaflary (7 MAART 2015)
Frank Roosendaal bouwt zijn reportage over Polen gestaag op. Nu een serie over de trotse berg-Roma die in het zuid Poolse bergdorp Szaflary leven.
 

 

FotoFestivalNaarden (27 FEBRUARI 2015)
De Fotojournalistiekgroep exposeert dit jaar tijdens het FotoFestivalNaarden in het Stadskantoor. Het thema is ‘water’. Een foto van Armando Jongejan staat nu op de website van het FotoFesivalNaarden.

 

Herfst in Schotland (1 FEBRUARI 2015)
Regen, zon en de natuurlijke kleurenpracht heeft Armando Jongejan afgelopen herfst in Schotland vastgelegd.

 

Reuze ficus in Spanje (1 JANUARI 2015)
De ficus telt meer dan 750 soorten. We kennen deze meestal als kamerplant of vijg. In Cadiz - zuid Spanje - groeit een van de grootste soorten met wel een omtrek van tien meter. Jan Hoogland legde de grillige structuren vast!

gesponsord door orphic film© all rights reserved