logo 2012
Archief 2014

De website blijft nog enige tijd online.
Zie ook onze boekenpagina.

logo 400 25 jaar_100

 

Auschwitz zeventig jaar later (12 DECEMBER 2014)
Frank Roosendaal maakte een bijzondere reportage. Zeventig jaar na de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz herdenken de Roma de mensen die hier zijn omgebracht. Ongeveer 20.000 van hen vonden hier de dood.

 

Fotoboek Special places (9 NOVEMBER 2014)
Dit groot formaat (Engelstalige) fotoboek telt 65 foto’s en 104 pagina’s. Hierin zijn door Armando Jongejan vijf series samengebracht, die elk hun eigen verhaal vertellen.
>>> meer informatie

 

BMK - lustrumboek (8 NOVEMBER 2014)
Dit lustrumboek is uitgegeven ter gelegenheid van het 11e lustrum van de Bonds Meester Klasse. Het is een vervolg op het in 2009 uitgegeven fotoboek BMK - 50 jaar springlevend. In dit boek is fotowerk opgenomen van maar liefst 77 fotografen, waaronder twee pagina’s van Armando Jongejan.

 

Van Duinkerken naar Dover (1 NOVEMBER 2014)
Bij de oversteek van Frankrijk naar Engeland willen duizenden reizigers, zowel legaal als ook illegaal naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Armando Jongejan maakte hiervan een korte impressie. Op de rijstroken staan de letters N O geschreven, toeval?
 

 

Fotoboek over migratie (1 NOVEMBER 2014)
Voor de overtocht naar Engeland word je omgeven door hoge hekwerken voorzien van NAVO-prikkeldraad om ongeautoriseerde toegang onmogelijk te maken. Binnen dit gebied roept het, tussen de auto en caravan opstelplaatsen, gemengde gevoelens op. >>> meer informatie
 

 

Museumcatalogus (5 OKTOBER 2014)
Afgelopen week is de fototentoonstelling van Frank Roosendaal in Jarocin – Polen geopend. Tijdens deze tentoonstelling is een catalogus verschenen met een aantal foto’s van Frank.
 

 

Veteranendag 2014 (2 OKTOBER 2014)
Voor de tiende keer werd dit jaar de Nederlandse Veteranendag georganiseerd in Den Haag. Nederland bedankt hiermee de 115.000 militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Jan Hoogland heeft een aantal veteranen extra in het zonnetje gezet.

 

Expositie in Polen (17 SEPTEMBER 2014)
Frank Roosendaal exposeert 43 foto’s uit zijn serie ‘Moving people. People who move me…’. Van 27 september tot 25 oktober in Muzeum Jarocin, Rynek 1 in Jarocin – Polen.
 

 

Frankrijk - Bretagne (1 SEPTEMBER 2014)
Bezoek je Bretagne, dan ontkom je niet aan de kust met een lengte van 1430 km (inclusief de eilanden), zoals Côte d'Émeraude en Côte de Granit Rose. Rob Starre toont locaties die op hem een bijzondere en ‘vervreemde’ indruk gemaakt hebben.
 

 

Een andere kijk in Schotland (12 AUGUSTUS 2014)
Deze maand publiceerde de Royal Photographic Society een artikel over de lezingen die Armando Jongejan in oktober in Schotland gaat verzorgen.

 

Vilnius en landelijk leven (1 AUGUSTUS 2014)
Frank Roosendaal laat ons opnieuw kennis maken met de Litouwse hoofdstad Vilnius en een afwisselend landelijk leven.

 

Dolmuş in Istanbul (1 JULI 2014)
In Istanbul rijden volgepakte busjes, beter bekend als de Dolmuş. Deze busjes rijden een vaste route en onderweg kan iedereen in- of uitstappen. Armando Jongejan heeft een aantal Dolmuş chauffeurs vastgelegd in hun domein.

 

Architectuur in Benidorm (1 JUNI 2014)
Architectuur laat Jan Hoogland tot zijn recht komen. Jan houdt van contrasten, zowel in thematiek als ook qua kleur. In deze serie komen beide contrasten goed samen.
 

 

Dorpsportretten in Beverwijk (29 MEI 2014)
Armando Jongejan was een van de twaalf fotografen die in 1999 meededen aan ‘Wijk aan Zee: Cultureel Dorp van Europa’. De tentoonstelling trok Europa door en is nu tot en met 23 juni bij KeK aan het Kerkplein 1 in Beverwijk te zien.

 

Presentatie in Fotomuseum Den Haag (17 MEI 2014)
Op 24 mei geeft Armando Jongejan een fotopresentatie in het Fotomuseum Den Haag tijdens de BeNeLux Spring Event.
Deze sessie is in het Engels.

 

Scottish Lecture Tour (3 MEI 2014)
In oktober gaat Armando Jongejan een vijftal presentaties verzorgen aan de oostkust van Schotland, in Haddington, Edinburgh, Carnoustie, Inverness en Dundee. 
 

 

Drie jaar na de brand (1 MEI 2014)
Het aanzien van het duingebied tussen Bergen en Schoorl drie jaar na de brand. Rob Starre bezocht het door brand aangetaste gebied. Deels overleeft de natuur en deels is deze (voorlopig) vernietigd. Kale duinen resten.
 

 

32e Black and White Biennial Turkije (26 APRIL 2014)
Voor de inzending naar de 32e Black and White Biennial Turkije is aan de Landelijke gespreksgroep Journalistiek gevraagd om een samenhangende collectie te verzorgen.
Een foto van Armando Jongejan is ook voor deze inzending geselecteerd. Het thema is ‘Religion’.
 

 

CONTRAST-fotografie 25 jaar (11 APRIL 2014)
In 1989 zijn Jan Hoogland, Armando Jongejan, Frank Roosendaal en Rob Starre voor het eerst bij elkaar gekomen en hebben toen de basis gelegd voor CONTRAST-fotografie.
Uitgangspunt was en is ‘je eigen thema’s zo optimaal mogelijk uitwerken’. Anno 2014 lukt dat, na 25 jaar, nog steeds!

 

55e tentoonstelling in Hoeve Overslot (5 APRIL 2014)
Tijdens de 55e tentoonstelling zijn foto’s, schilderijen en objecten te zien van 19 kunstenaars, waaronder twee foto’s uit de serie Creebridge Caravan Park van Armando Jongejan. T/m 1 juni op zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur in galerie Hoeve Overslot, Slotweg 42 in Egmond aan den Hoef.

 

Litouwen ‘werk en gezin’ (1 APRIL 2014)
Frank Roosendaal laat Litouwen zien. Litouwenaren bouwen in een landelijke omgeving hun werk en gezin op.

 

Kaap de Goede Hoop (1 MAART 2014)
Aan de zuidwestpunt van Zuid-Afrika ligt Kaap de Goede Hoop. Op de rit van Kaapstad naar dit nationale park is de natuur overweldigend. Armando legde een klein deel van de enorme diversiteit vast.
 

 

Publicatie in Engeland (2 FEBRUARI 2014)
In de wintereditie van ‘Contemporary Photography’ is een artikel van Armando Jongejan opgenomen over zijn motivatie om Robbeneiland bij Kaapstad vast te leggen. Het artikel en een paar foto’s staan op pagina 26-30.
 

 

IJmuiden Forteiland (1 FEBRUAR 2014)
Jan Hoogland ging terug in de tijd. Dit  fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie, gelegen op 15 tot 20 kilometer rond het centrum van Amsterdam is ongeveer 135 kilometer lang en omvat 45 forten. In 1929 werd het fort van IJmuiden een eiland.
 

 

Maasvlakte (1 JANUARI 2014)
Rob Starre is ditmaal naar de Maasvlakte afgereisd om industriële locaties op het nieuwe land te ontdekken.
De Maasvlakte is ontwikkeld om de positie van de mainport Rotterdam, als belangrijke economische trekker, te handhaven.

 

gesponsord door orphic film© all rights reserved