logo 2012
Archief 2011

De website blijft nog enige tijd online.

 

Fotoboek van CONTRAST-fotografie
(14 DECEMBER 2011)

Onze website bestaat 10 jaar en op deze manier verbinden we 10 jaar digitaal met analoog. Het is een stevig formaat boek geworden, met veel fotowerk. >>> meer informatie

 

Fraai vorm gegeven fotoboek van Rob Starre
(14 DECEMBER 2011)

Rob maakt al jaren zeer indrukwekkende (stads)landschap- pen. Een deel van zijn werk is samengebracht in een fraai vormgegeven fotoboek. >>> meer informatie
 

 

IJmuiden (11 DECEMBER 2011)
Rob Starre heeft zijn reportage over IJmuiden verder uitgebreid met drie ‘cityscapes’.

 

Jan Hoogland genomineerd voor Foto Nationaal 2011
(29 NOVEMBER 2011)

De Fotobond organiseert jaarlijks een reizende tentoonstelling onder de naam Foto Nationaal. Dit paradepaardje van de Fotobond toont het beste foto-werk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen. Vijf foto’s zijn van Jan geselecteerd.

 

Polen Tabor (19 NOVEMBER 2011)
Frank vult zijn reportage over de Roma verder aan met een aantal sfeerfoto’s uit de periode 2008-2009-2010. Deze en andere foto’s zijn opgenomen in zijn fotoboek Moving people. People who move me...

 

Zeevogels van Armando Jongejan
(24 SEPTEMBER 2011)

De Farne Islands bestaat uit een eilandengroep aan de oostkust van Northumberland – Engeland. Meer dan 100.000 vogels hebben dit gebied uitgekozen als hun broedplaats. Een paar van deze zeevogels heeft Armando weten te ‘vangen’.

 

Expositie van havenfoto´s in Vondelpark Amsterdam
(13 SEPTEMBER 2011)

Jan Hoogland won de eerste prijs bij de fotowedtrijd ‘Haven Amsterdam, de levende haven’. De Telegraaf, Spits en de Haven van Amsterdam organiseerde de wedstrijd. Tot 6 oktober zijn 20 levensgrote foto's in het Vondelpark te zien. 
(meer informatie / winnende foto Jan Hoogland)

 

Roma in Black and White Photography
(12 SEPTEMBER 2011)

De reportage over het Poolse Romafestival van Frank Roosendaal wordt internationaal hoog aangeslagen. Het gerenomeerde Engelse fototijdschift besteedt maar liefst negen pagina's aan het fotowerk van Frank.

 

Kleurrijk Egypte (4 SEPTEMBER 2011)
Jan Hoogland heeft een tweede Egypte serie aan de site toegevoegd. De kleurrijke foto’s zijn geschoten in het dorpje  Bawiti in de oase van Al Bahriya, gelokaliseerd tussen de Zwarte en Witte Woestijn, ongeveer 500 km ten zuidwesten van Cairo.

 

Cityscapes IJmuiden (30 JULI 2011)
IJmuiden gezien door de ogen van Rob Starre.
Deze serie vormt de opmaat voor zijn nieuwe fotoproject.

 

Publicatie in Alkmaarsche Courant (6 MEI 2011)
“Twee jaar lang liep hij (red. Armando Jongejan) met z’n Hasselbladcamera rond. Om bijna alle details van het leven van de zusters van het Sint-Liobaklooster in Egmond-Binnen te registreren. Van ochtendgebed tot aan de vrije tijd.”
Bo-Anne van Egmond – Alkmaarsche Courant, 6 mei 2011

 

Foto-expositie ‘Thuiskomen’ in Naarden (1 MEI 2011)
De reportage ’Thuiskomen’ van  Armando Jongejan wordt van 21 mei t/m 19 juni geëxposeerd tijdens het OFF Fotofestival Naarden 2011 in het Comeniusmuseum, Kloosterstraat 33 in Naarden.

 

Publicatie in Engels fototijdschrift (1 MEI 2011)
In het mei nummer van het Engelse fototijdschrift de Journal van de Royal Photographic Society is een artikel gepubliceerd over de reportage ‘Thuiskomen’ van Armando Jongejan.

 

Publicatie in fototijdschrift FOTOGRAFIE (1 MEI 2011)
“Met prachtige zwart-wit beelden neemt Armando Jongejan ons mee in het leven van de broeders en zusters van drie Egmondse kloosters. Door zijn manier van kijken en fotograferen brengt hij de sereniteit van hun wereld in beeld.”
Diana Bokje – Fotografie, mei 2011

 

Fotoboek ‘Thuiskomen’ (19 APRIL 2011)
In 2009 en 2010 heeft Armando Jongejan met zijn camera het dagelijks leven vastgelegd in het Sint Liobaklooster in Egmond-Binnen. Het gelijknamige fotoboek ‘Thuiskomen’ met 121 zwart-wit foto’s en 84 pagina’s komt op 29 april uit en is verkrijgbaar tijdens de expositie. >>> meer informatie

 

Foto-expositie ‘Thuiskomen’ (19 APRIL 2011)
Van 30 april t/m 15 mei zijn de resultaten van de reportage over het Sint Liobaklooster te zien in de galerie van de
Sint-Adelbertabdij, Vennewatersweg 27 in Egmond-Binnen. Geopend: maandag t/m zaterdag 10.30 – 16.30 uur.

 

Moving People serie online (4 APRIL 2011)
Uit de serie Moving People van Frank Roosendaal zijn nu diverse foto’s aan de galerie toegevoegd.

 

Moving People. People who move me...
(12 MAART 2011)

Dat is de titel van het fotoboek van Frank Roosendaal en is uitgegeven door Muzeum Okręgowe uit Tarnow in Polen. Dit prachtige boek is afgelopen maandag gepresenteerd tijdens de fototentoonstelling in Muzeum Romské Kultury in Brno.

 

Expositie Roma’s uit Polen in Tsjechië (7 MAART 2011)
Frank Roosendaal heeft de afgelopen drie jaar een reportage gemaakt over een jaarlijks terugkerende “tocht van herinneringen” (Tabor Pamieci) van Roma’s in Polen.
Van 8 maart t/m 19 juni 2011 te zien in Muzeum Romské Kultury in Brno - Tsjechië.  >>> meer informatie

 

Fort Spijkerboor (1 MAART 2011)
Fort bij Spijkerboor (nabij De Rijp, NH) is het grootste en modernste fort van de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie rond de hoofdstad werd tussen 1880 en 1920 gebouwd. De kanonnen lijken gisteren nog gebruikt en ook in het fort heeft de tijd stilgestaan.

 

De vele gezichten van Istanbul (13 FEBRUARI 2011)
Istanbul verbindt Europa en Azië en telt zo’n 19 miljoen inwoners. Voor Armando is dit een stad bij uitstek om er op uit te trekken. Een aantal portretten wordt deze keer getoond.

 

 

Naar het noordoosten van Polen (8 JANUARI 2011)
Het reportagewerk van Frank Roosendaal brengt ons regelmatig naar Polen. Ditmaal is een serie van foto’s geschoten in het noordoosten van Polen toegevoegd aan de galerie.

gesponsord door orphic film© all rights reserved