logo 2012
Archief 2008

De website blijft nog enige tijd online.

 

Lourdes (27 NOVEMBER 2008)
In de katholieke bedevaartplaats Lourdes (Frankrijk) komen vele pelgrims uit heel Europa tesamen. Het bronwater van de grot wordt een heilzame werking voor alle vormen van ziekten toegedicht.
Zie hier de door Frank Roosendaal gefotografeerde impressie.

 

Fotofestival aan de Maas (19 OKTOBER 2008)
Fotowerk van Armando Jongejan is geselecteerd voor het Fotofestival aan de Maas in het Nederlands Fotomuseum, 30 oktober t/m 2 november 2008. Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332 in Rotterdam. Geopend: do-vr 10.00-17.00 uur en op za-zo 11.00-17.00 uur. (poster)

 

CameraNatura exposeert in Fotogram (19 OKTOBER 2008)
CameraNatura exposeert van 21 oktober tot 16 november in Fotogalerie Fotogram aan de Korte Prinsengracht 33 in Amsterdam. Armando Jongejan maakt ook deel uit van deze fotogroep en toont beelden van het Nationaal park Zion - USA.

 

Expositie Stedelijk Museum Alkmaar (19 OKTOBER 2008)
CONTRAST-fotografie exposeert in het Stedelijk Museum Alkmaar ‘De onbekende stad’. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van fotogroep De Waag/De Horn. Van 14 oktober tot en met 14 december zijn de resultaten te zien in het Stedelijk museum Alkmaar.
>>> meer informatie

 

Zwembaden op de Fotoacademie Amsterdam
(19 OKTOBER 2008)

Rob Starre maakt al jarenlang autonoom fotowerk. Zijn kwaliteiten worden alom geprezen tijdens exposities en ook op de website van de Fotoacademie in Amsterdam. Foto’s uit de reportage zwembaden nemen een prominente plaats in.

 

Lake District (6 OKTOBER 2008)
The Lake District is een van de mooiste natuurgebieden van noordwest Engeland. Armando heeft de verschillende weertypen kenmerkend vastgelegd. Naast de meren bestaat dit gebied uit fraaie heuvels en bergen.

 

Expositie zaterdag 13 september tijdens Open Monumentendag (7 SEPTEMBER)
De expositie ‘Kunst tot de Nacht’ zit er op. Veel bezoekers waren lovend over het fotowerk en de audio-visuele series. CONTRAST-fotografie exposeert in samenwerking met Provadja Film+Podium met de series Bryce Canyon, Ruimte, Beweging en Polen.

 

Architectuur in Rotterdam (7 SEPTEMBER 2008)
Rob Starre voegt foto's toe aan de site die een sterk staaltje hedendaagse architectuur laten zien van Arons en Gelauff Architecten.

 

Kunst tot de Nacht en Open Monumentendag
(30 AUGUSTUS 2008)
Tijdens Kunst tot de nacht (vrijdagavond 5 september, 19-24 uur) en de Open Monumentendag (zaterdag 13 september, 10- 17 uur) exposeren we in Alkmaar bij ‘Provadja op locatie’: YXIE,
Doelenstraat 3-5 (het oude onderkomen van het Stedelijk Museum).

 

Woestijnen in Egypte (4 AUGUSTUS 2008)
400 km ten zuidwesten van Cairo in Egypte is de Bahariya Oase gelegen en de Black Dessert. Ten zuiden van de Black Dessert bevindt zich de White Dessert en de Western Dessert. De foto’s zijn in april 2008 gemaakt door Jan Hoogland. De temperatuur overdag is tussen de 35 en 40 graden en ‘s nachts tussen de 13 tot 25 graden Celsius.

 

De straat op (7 JUNI 2008)
Deze keer weer een reportage van Frank Roosendaal, waarin hij in zwartwit beelden laat zien hoe het straatbeeld in Polen eruit ziet.

 

Tallinn (4 APRIL 2008)
Armando legde de contrasten van het middeleeuwse Tallinn (Estland) vast. Het is een rijke stad qua historie. Rijkdom is echter niet voor iedereen weggelegd.


Herfst (9 MAART 2008)
Met het voorjaar in aantocht verrast Jan Hoogland met zijn abstracte foto’s van een boslandschap in de Herfst.
 

 

Industrial landscapes (13 FEBRUARI 2008)
Door Rob Starre zijn vijf foto’s in de serie Industrial Landscapes toegevoegd aan de online galerie.

 

Ohned (9 JANUARI 2008)
Met de beste wensen erbij voor 2008 tonen we deze maand de serie Ohned-ohned, gemaakt door Frank Roosendaal: strakke, soms bijna symetrische impressies van het Nederlandse landschap.

 

BLOG Volkskrant (9 JANUARI 2008)
Op de site van De Volkskrant zijn fotowerk en ervaringen van Frank Roosendaal in Polen beschreven. De tekst en reacties van website-bezoekers zijn ook te lezen in dit PDF document.

gesponsord door orphic film© all rights reserved